Lyst på fersk italiensk pizzadeig, en kakebit fra konditormester, en ost fra Rygge Meieri eller en perfekt Angusburger?

Midt i hjertet av sentrum og perfekt plassert i Thon Amfi, finner vi en superfresh og delikat Menybutikk. Her bugner det av ferske råvarer, små nisjeprodukter fra lokaleprodusenter og nydelige matskatter fra overalt i Norge.

– Menybutikken vår har vært en strålende suksess fra dag én, fastslår butikksjef Sven Fjellseth.

Vi treffer Sven Fjellseth som er kjøpmann og sjefen her og Jacob Weinreich Mogensen som styrer ferskvaredisken med stø hånd. Begge to med lang erfaring i bransjen og en stor porsjon stolthet og lidenskap for hva de holder på med her i Moss.

Og kanskje er det akkurat det som gir Meny i Moss sentrum det lille ekstra? Den gode innarbeidede passionen for mat hos alle de ansatte matvarearbeiderne her. 

– Meny åpnet i fjor høst og har vært en strålende suksess fra dag én. Vi er virkelig blitt tatt godt imot, smiler Sven. – Folk vil ha god mat, fersk mat, lokal mat, delikat mat og ikke minst mat i farta. Mat du kan ta med på stranda, ta med til lunsjen, ready-to-go-mat mens du venter på bussen, eller mat til de store gourmetopplevelsene.

– Utvalget er stort for både store og små anledninger. Vil du ha ei pølse eller en perfekt Angusburger, så får du det her hos oss. Skal du ha stort selskap og trenger gode råd om meny og råvarer eller spesialiteter, så får du det også, skyter Jacob inn. Han er genuint opptatt av å fortelle historien om matskattene deres. Skatter som er nøye plukket ut og satt sammen av Menys egne mateksperter.

– Det er når du har fått smaken på det virkelige gode at du kommer tilbake, fortsetter han.
 – Og det er selvfølgelig viktig at kundene våre kommer tilbake.

– Trenger du gode råd om råvarer og spesialiteter, så kom til oss, oppfordrer ferskvaresjef Jacob Weinreich Mogensen.

– Det er viktig at kundene skal vite at de får den gode handleopplevelsen med på kjøpet, tilføyer Sven. – Moss Amfi er ikke det største kjøpesenteret i byen, men her får du det du trenger: God mat, noe godt å drikke, og det meste av alt mulig annet også. Nå er det sesong for friske bær og norske grønnsaker, grillmat, selvfølgelig og masse godt drikke. Du kan til og med presse din egen juice her hos oss.

Det blir tid til en liten runde i butikken. Her finnes det en overdådig frukt- og grøntavdeling, en proppfull salatbar, så fokus på sunn mat gjelder også her. 

Men hva med en fersk italiensk pizzadeig, eller de mange fristende konditorkakene? Mossefolk liker jo gjerne litt søtt til kaffen. Og ikke minst hva Meny tilbyr av lokale matskatter: Ost fra Rygge Meieri og produkter fra den Sorte Havre og Dyre Gård, for å nevne noe.

Her er det altså bare å ta turen innom for en handleopplevelse som passer både for en kresen gane, en hektisk dag og en spesiell handleopplevelse.