Morsomme klatreopplevelser for liten og stor

MOSS OG TØNSBERG

Både i Moss og Tønsberg byr Høyt Under Taket på unike innendørs klatreopplevelser. Med temaklatrevegger, buldring og via ferrata og piratnett finnes det noe for alle, uansett alder og erfaring.

tekst: Inger Marie Spange

I år har det også blitt Høyt Under Taket i Moss for i september åpnet Høyt Under Taket sitt femte klatresenter der. Fra før har de innendørs klatresentere i Tønsberg, Skien, Bergen og Eidsvoll. Med spennende klatreløyper, temaklatrevegger og en innendørs via ferrata, tilbyr senteret en unik opplevelse for både nybegynnere og erfarne klatrere fra 2 til 90 år.

Klatresenteret er perfekt for familier, og alle andre som vil prøve noe nytt og utfordrende.

– Høyt Under Taket har et konsept og en utforming som inviterer alle inn. Derfor kommer du først inn i en sosial sone. Her finner du en kaféløsning med lounge, barista, og salg av klatreutstyr. Herfra ser du bare de enkleste løypene, som passer for barn og nybegynnere. De høyeste veggene, ser du ikke før du kommer inn i selve klatrerommene, forklarer daglig leder Rune Osvold.

PXL_20240906_100631913-2

Opplevelsesklatring for alle

Klatresenterene har temaklatrevegger, en innendørs klatrepark med klatreløyper, og en via ferrata-løype.

– I den første avdelingen har vi klatreløyper og vegger som passer for alle i familien. Her har vi masse autosikrere (auto belay) som gjør at det er en veldig lav terskel for å begynne. Du kan klatre alene og du trenger ikke mye kompetanse. Vi har sikkerhetsvideoer du kan se før du starter, men du trenger ikke gå på kurs. Alt er enkelt å lære seg, forteller han.

 

Bursdager og eventer

Klatresenterne har også flere selskapsrom hver seg.

– Rommene er også utstyrt med tv slik du kan arrangere alt fra presentasjoner og møter til bursdager og eventer. Når du skal ha barnebursdag vil barna bli møtt av en bursdagsvert som tar dem med til et slikt rom. Etter 30 minutter med mat og bursdagssang, hjelper verten barna i gang med utstyr, opplæring og klatring. Verten følger med gruppen gjennom hele bursdagen, tilpasser aktivitetene til barna, og har ansvar for sikkerheten, forteller Rune.

_DSC1701

Miljøvennlig bygg

Senterne i Moss og Skien er to konseptbygg som Høyt under Taket har designet sammen med Snøhetta. Senteret i Skien og kunne ved ferdigstilling skilte med tittelen Norges tetteste trebygg.

– Disse to er massive trebygg som er innovative, grønne, lyse og luftige. Byggene er designet for å puste og er laget med bærekraftige materialer. Vi bruker for eksempel bare klatrevegger fra Citywall, siden det er det eneste systemet som bruker systemtre hele veien, også på høyere konstruksjoner, sier han.

 

Temaklatrevegger

I temaklatreveggene kan du klatre i piratnett, leke på husfasader og utfordre deg selv i morsomme og spennende løyper. I den innendørs via ferrata-løypen kan barn og voksne klatre seg gjennom flere spennende hindre før de avslutter på bakken igjen.

– Du kan selv velge hvor vanskelig eller lett du vil klatre. Klatreveggene har ulike ruter som er tydelig merket, og autosikring sørger for sikkerheten. Vi har også tradisjonell tauklatring med auto belay. De som kan klatre led eller med topptau kan ha med eget utstyr, og det er flere boltede ruter for de erfarne klatrerne. Senteret leier også ut tau for de som trenger det.

 

Buldring og utfordringer

Begge senterne har treningsrom og et buldreområde med lavere vegger med tjukkasser under.

– Der vil du også finne ukas mammut, en vegg som endres hver mandag og alle som prøver seg på den i løpet av uken er med i trekningen av en premie. I det ene hjørnet blir det en filtervegg, en systemvegg som kan styres med en app. Den kan endre vinkel og lyse opp grepene med farger, slik at du kan klatre den samme ruten i Moss som i Tønsberg eller et annet sted. Du kan også lage egne ruter som meldes inn slik at andre kan prøve seg. Alt dette betyr at vi henvender oss til hele befolkningen, uansett alder og nivå. Vi har ambassadører som er blant de sterkeste klatrerne i verden, og vi har de som er helt nybegynnere fra 2 til 90 år, smiler Rune.

Om Høyt Under Taket:

Hva: Innendørs klatresentre med opplevelsesklatring, temaklatrevegger og via ferrata.

Hvor: Moss: Varnaveien 33, ved siden av Skoland på Høyda. Tønsberg: Andebuveien 78, Sem.

Tilbud: Klatreløyper, bursdagsfeiringer, temaklatrevegger, buldring og treningsstudio.

Hvem: Åpent for alle fra 2 år og oppover.

Mål: Tilby klatring og opplevelser for hele familien, uansett nivå og erfaring.

Priser: Fra 155 kr for enkelttilgang til hele senteret i åpningstiden, til 6499 kr for årsmedlemskap med tilgang hele døgnet. Månedsabonnement uten bindingstid koster 599 kr, og det finnes flere typer klippekort, både med og uten utstyrsleie.