-Vi har fått en overvelende velkomst i Moss Sentrum

I slutten av oktober åpnet Mette Grobstock Andersen
og Toril Hellebergshaugen dørene til Nobel Café, byens nye
storstue midt i hjertet av Moss.

Åpningstider: Mandag–onsdag: 09.00–18.00. Torsdag–lørdag: 09.00–22.00. Søndag: 11.00–18.00

Vi er fortsatt i en oppstartsfase. Vi gjør hele tiden nye erfaringer og evaluerer alt fra meny til antall ansatte på jobb hver eneste dag, forteller
Mette Grobstock Andersen.

Ganske nøyaktig et år etter at de la ned driften på Alby kunne de tidligere driverne av Kafe F15 ønske velkommen til sitt nye kafekonsept i Kongens gate 15.

  • Vi har tatt med en god del fra vår tidligere drift, endret litt, og vil fortsette med å prøve oss frem. Sammen har vi over 60 års erfaring i kafédrift, så vi har stor tro på at dette ikke blir en døgnflue, smiler Mette Grobstock Andersen, som kan fortelle om ekstremt hektiske, men morsomme dager.

Nobel Café har fått en overveldende velkomst, og folk har regelrett strømmet til for å besøke den etterlengtede kafeen. Store vindu, vakre fargevalg og en lekker innredning skaper en følelse av å sitte på kafé i en storby på kontinentet. Den rikholdige menyen tilbyr et variert utvalg av frokostretter, deilige lunsjer og brunsj-retter, samt kaker, kaffe og afternoon tea. På kveldstid er det mulig å nyte et glass vin eller øl med deilig tapasretter og snacks som tilbehør.

  • Da vi skulle lage vårt eget sted hentet vi blant annet inspirasjon fra min favorittkafe, nemlig Café Norden i København. Det er et raust sted med hyggelige lokaler og god mat, hvor du kan sette deg ned når som helst. Det er et slikt sted vi ønsker at Nobel Café skal være her i Moss, sier Mette.

Hun forteller om et travelt år med lange dager med oppussing og organisering.
Det gamle bankbygget har vært gjennom en totalrenovasjon både utvendig og innvendig, og fremstår i dag som en ærverdig storstue.
Tak og vegger har blitt sparklet, malt og tapetsert. Kjøkken har blitt bygget fra grunnen av og flere lag med gulv måtte fjernes før nytt kunne legges. – Det har vært mye jobb, og særlig utfordrende å pusse opp i koronatid. Men dette er et prosjekt vi brenner for. Sammen med våre ansatte utgjør vi en slags storfamilie, og vi har vært flinke til å
støtte og trøste hverandre hele tiden underveis, smiler hun.

Til våren planlegges det en romslig og grønn bakgård med servering, og på torget ut mot gata vil det vil det komme flere sitteplasser. Etter hvert er målet å kunne tilby både konserter og mindre arrangementer i bakgården.
– Vi opplever et godt naboskap her i sentrum og føler oss velkommen. Vi håper vi kan bidra til at ennå flere vil ta turen til denne flotte delen av byen, smiler Mette.

Den ærverdige Bankgården er fredet, og har en lang og
interessant historie. Bygget har vært igjennom to bybranner og har huset alt fra bryggeri og bank til møbelforretning og foto­grafivirksomhet. Nå huser det byens mest elegante kafe.