2 x motorshow på festningen

En av mange lekre biler på Østfold Motorshow i 2022. Foto: Mathias Kollegard

Det blir en travel sommer for motor- interesserte i Halden. 20. mai er det klart for Østfold Motorshow og 29. juli arrangeres Jentenes Motorshow for første gang.

Tekst: Vegar Johansen

Østfold Motorshow gikk av stabelen i Halden for første gang i 2017. Etter to år med pandemi og avlysninger flyttet arran- gementet fra torget til Fredriksten festning i 2022. Det ble en suksess.

– Da vi startet i 2017 hadde vi 32 biler utstilt. I fjor var tallet 129. I år satser vi på et sted mellom 100 og 150 biler, men vi håper på enda flere, forteller primus motor Magnus Myhre.

Med seg på arrangørsiden har han John Molands og Ann-Iren Skjæret. I tillegg kommer en lang rekke frivillige.

Myhre trekker også frem samarbeidet med bilklubben Stance of Scandinavia og fotografene Jan Erik Fimreite Andersen og Mathias Kollegård som viktig for arrangementet.

4

129 biler fra Norge og Sverige deltok på Østfold Motorshow i 2022. I år håper arrangørene på enda flere. Foto: Gunnar Jensen.

Nytt tidspunkt

Nytt av året er tidspunktet for motorshowet.

– I år har vi flyttet arrangementet fra september til mai. Tanken er at folk kanskje er litt mer ivrige på å få ut bilene sine etter en lang vintersesong, forklarer Myhre.

Han forteller at deltakerne kommer fra begge siden av grensen og at pågangen er stor.
– Det er en god del som har meldt seg på allerede, både enkelt- personer og klubber. I tillegg har flere organisasjoner og bedrifter meldt sin ankomst og vil være til stede med stands.

I løpet av dagen vil det bli delt ut premier i en rekke klasser. Blant disse er ‘Childrens Choice’, der barna som er til stede på festnin- gen vil stemme frem sin favoritt. Som takk for innsatsen får alle et diplom.

Har dere noen planer videre?

– Vi håper at Østfold Motorshow skal vokse seg enda større enn i dag.
Målet på sikt er at arrangementet skal gå over flere dager og gjerne med artister på scenen, forteller Myhre.

2

Det kan gå hett for seg på festningen under Østfold Motorshow.

Jentenes Motorshow

Dette er som sagt ikke det eneste arrangementet Myhre og kompani står bak denne sommeren. 29. juli er det klart for Jentenes Motorshow på festningen. Dette er et helt nytt konsept hvor alle slags kjøretøy er velkomne. Det eneste kravet er at det er en jente som sitter bak rattet.

– Vi synes det er på høy tid at jentene får sin egen dag i rampe- lyset og får muligheten til å møte andre med samme interesse. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og håper så mange som mulig tar turen til festningen denne dagen, avslutter Magnus Myhre.