Sprer helse i Råde

Mange terapeuter lover deg «Nøkkelen» til god helse». Anne Cathrine Kristiansen i Helsesprederen har et sammensatt knippe av metoder/behandlingsformer å ta av.

 

Hun kommer fra en legefamilie, men valgte en karriere i Forsvaret. Der ble hun i 22 år, før hun sluttet og startet en ny karriere som Helhetsteraput og startet firmaet Helsesprederen i 2004. Det har hun aldri angret på. Vi besøkte henne i hennes hyggelige lokaler over Den lille Kokosbollefabrikken.

 

Egen smertehistorie

Anne Cathrine har også sin egen smertehistorie. Den varte i

ca 17 år. Da fikk hun diagnosen fibromyalgi. Dette kom nok av mye tungt arbeid og perioder med mye stress. Legen mente at hun kanskje burde vurdere uførhet, noe som for henne var uaktuelt. I de årene hun hadde mye smerter, prøvde hun det meste som tilbys innen helsevesenet, bla fysikalsk behandling, trening, smertesprøyter, medikamenter med mer. Dette hjalp henne dessverre svært lite. Hun begynte å lete etter andre alternativer, og kom til slutt over komplementære behandlingsformer som hjalp henne til smertefrihet etter 17 år! Da ble hun svært interessert i flere av metodene, og startet på utdannelse innen disse. Dette for å kunne hjelpe andre i samme situasjon. Mange har reagert på at hun gikk fra en god jobb i Forsvaret. Jeg sier at jeg har gått fra Forsvaret til Immunforsvaret, sier Anne Cathrine med et glimt i øyet.

 

Sammensatt pakke

Hun utdannet seg først innen energibehandling og Tankefeltterapi (TFT). TFT er en enkel teknikk, som kan hjelpe på både psykiske og fysiske smerter. Forenklet utgave kan relativt raskt læres bort til pasientene. Deretter lærte hun seg  Lock-footbehandling. De «gode» behandlingsformene dukket da opp som «perler på en snor» og interessen for disse litt ukjente metodene økte, da hun selv ble kvitt mye av smertene.

Nå føler hun at hun har fått satt sammen en pakke med

forskjellige teknikker, som fungerer godt sammen. I og med at alle som kommer til Helsesprederen har ulik bagasje, tenker

Anne Cathrine at det er viktig å se den enkeltes behov. Derfor er det ofte svært nyttig å kombinere flere metoder.

 

Enkelt, ufarlig og rask virkning

- Helt siden jeg startet med terapiutadannelse, har jeg fokusert på metoder som er enkle, ufarlige og som kan gi rask virkning. Tanken er at de som kommer til klinikken skal få rask bedring og ikke trenge så mange behandlinger. Jeg kan ikke gjøre alle friske, men mange responderer godt på behandlingene.

Anne Cathrine har gjennom nesten 20 år tilegnet seg mange gode teknikker og metoder. I tillegg har hun måleapparater som kan gi et hurtig «øyeblikksbilde» av de som kommer til henne. Da er det mulighet å hjelpe folk til bedre helse og en friskere hverdag, gjennom fokus på metoder som forebygger sykdom og skader.

 

Hit kan alle komme

- De som oppsøker meg er folk i alle aldre. Foreldre med små barn/ungdom og helt opp til seniorer kommer med smerter og plager av ymse slag. De fleste kommer for smertebehandling, lymfedrenasje, bindevevsmassasje og ofte en «kroppsmåling».

Anne Cathrine jobber også med idrettsutøvere. De ligger hennes hjerte nært, da hun selv har vært aktiv idrettsutøver, samt har barn som også var aktive svømmere.

Det som jeg har opplevd mange ganger, er at idrettsutøvere/mosjonister som ikke lenger klarer å trene pga. belastningsskader og andre plager, etter hvert velger å slutte med aktiviteten sin. Behandlingen kan være med på å forbedre idrettsprestasjoner og virker skadeforebyggende, og få idrettsutøvere tilbake
til trening. Disse håper hun at hun også kan hjelpe.

Hun presiserer til slutt at metodene hun bruker IKKE erstatter lege eller annen nødvendig behandling, men kan være et godt ekstratilbud til de som har prøvd andre metoder uten hell og ønsker å gjøre en innsats selv. Hvis du synes at noe av dette høres interessant ut, så gå gjerne inn Helsesprederen.com
eller ring for prat, sier hun før hun med et varmt smil tar imot neste pasient.

 

Pasientutalelser

«Jeg var hos Anne Cathrine for ryggplager i nedre korsrygg. Det viste se at jeg hadde skjevt bekken. Ved hjelp av Lock-footbehandling så ble smertene jeg hadde hatt i 8 år borte. Dette er en fantastisk og enkel behandling som alle burde ta, om ikke annet for å sjekke at man ikke har skjevheter i hofter.»

Trine 52 år

 

«Jeg var hos Helseprederen for skade i lyske/hofter for et par år siden. Der fikk jeg bla Lock-footbehandling. Etter behandling ble jeg helt fin i lyske og hofter. Har holdt meg fri for slitasjeskader siden.»

Fotballspiller 22 år

 

«Tusen takk for gode behandlinger og at du hadde tid til å se hele meg. Ryggplager og migrenen er borte. Jeg er dypt takknemlig!»

Hanne 45 år

 

Fakta

Hva er Lock-foot syndrom - Syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner, som så sammenhengen mellom låsninger i foten og skjevhet i kjeven. En skjevhet kan påvirke hele kroppen, men ved denne behandlingen kan dette virke skadeforebyggende og reversere/lindre plagene.

Hva er PEK - Physio Energetisk Kiropraktikk - Det er en skånsom form for kiropraktisk behandling av alle ryggens virvler. Virvler i ubalanse, kan gi stivhet og smerter flere steder i kroppen.

Hva er Tankefeltsterapi - TFT kan kalles akupressur for følelse. Metoden går ut på å finne den grunnleggende årsak til det psykiske ubehaget, enten det dreier seg om fysiske smerter, tankesett, vonde opplevelser mm. Forsvinner det følelsesmessige ubehaget koblet til ubehaget, vil problemet bli borte/mildnes.

Hva er Fysikalsk behandling med kulde Cryo – kuldemassasje - Cryomaskinen gir et termisk sjokk, som via studier har vist seg å være effektivt. Eks når en idrettsutøver har tråkket over, så kjøles foten ned med is. Cryo behandling har vist seg å kunne gi smertestillende effekt, kan også motvirke og redusere betennelser i sener og ledd. Cryomassasje kan dessuten brukes på cellulittbehandling, fett og oppstramming av hud.

 

Helsesprederen: Mosseveien 20,1640 Råde, acwkrist@gmail.com, + 47 408 25 605, www.helseprederen.com

Hva er Lock-foot syndrom - Syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner, som så sammenhengen mellom låsninger i foten og skjevhet i kjeven. En skjevhet kan påvirke hele kroppen, men ved denne behandlingen kan dette virke skadeforebyggende og reversere/lindre plagene.

Hva er PEK - Physio Energetisk Kiropraktikk - Det er en skånsom form for kiropraktisk behandling av alle ryggens virvler. Virvler i ubalanse, kan gi stivhet og smerter flere steder i kroppen.

Hva er Tankefeltsterapi - TFT kan kalles akupressur for følelse. Metoden går ut på å finne den grunnleggende årsak til det psykiske ubehaget, enten det dreier seg om fysiske smerter, tankesett, vonde opplevelser mm. Forsvinner det følelsesmessige ubehaget koblet til ubehaget, vil problemet bli borte/mildnes.

Hva er Fysikalsk behandling med kulde Cryo – kuldemassasje - Cryomaskinen gir et termisk sjokk, som via studier har vist seg å være effektivt. Eks når en idrettsutøver har tråkket over, så kjøles foten ned med is. Cryo behandling har vist seg å kunne gi smertestillende effekt, kan også motvirke og redusere betennelser i sener og ledd. Cryomassasje kan dessuten brukes på cellulittbehandling, fett og oppstramming av hud.

 

Helsesprederen: Mosseveien 20,1640 Råde, acwkrist@gmail.com,
+47 408 25 605, www.helseprederen.com