Kortreist ferie i Vestfold: Fra tursko til høye hæler

– Barndommens start på familieferien var når vi tok snekketur fra Sandefjord til brygga i Tønsberg, med tur opp til Slottsfjellet og Seterkafeen med rømmegrøt og mye rød saft, sier Ellen Larsen i Visit Vestfold

Vestfold var virkelig barndommens ferieparadis, og har vært det siden. Når vi er i den varme, fine tida, er det ingen grunn til å reise bort. Da gjelder det bare å ta innover seg alt det naturen og kulturen har å by på, sier Ellen Larsen i Visit Vestfold.
– Lange, late stranddager, med krabbefiske, sandslottbygging og bading til en blir blå på leppene, det er Vestfold-sommer. Hele Vestfold er rett og slett en eneste stor opplevelsespark for barnefamilier. Det gjelder å finne en base, om det er på hotell, camping eller hytte, og bruke den til kortreiste utflukter, oppdagelser og opplevelser.

Hopp i høyet

Hun anbefaler å hoppe i høyet på Foldvik Familiepark, få nærkontakt med dyra, kjøle seg ned i plaskedammen eller som voksen å bare nyte de idylliske omgivelsene mens ungene boltrer seg. Eller å begi seg i kast med fysiske utfordringer under tretoppene på Høyt & Lavt, hvor selv den tøffeste kan få utløp for sine Tarzan-ambisjoner mens de minste er trygge i Nøtteparken. Luftige familieutfordringer på Aktiv Fritid eller klatring med utsikt på Via Ferrata, lattervekkende familiemoro på Buggegården i selskap med Bonden og Rottenikken eller testing av rare aktiviteter og fantasifulle installasjoner på Reodor Felgen-vis på Gunnars Verksted. Det er rett og slett et lite hav å ta av i løpet av sommerdagene. Opplevelser som vil skape de gode barndomsminnene.

Aktiviteter under tak

– Skulle regnet bøtte ned eller du trenger en solpause, er det nok å ta av innendørs aktiviteter, også. For eksempel et museumsbesøk hvor en kan oppdage og utveksle på tvers av generasjoner. Klatreløyper under tak og trampolinepark, hvor energien kan få utløp i fysisk utfoldelse. Eventyrgolf og bowlinganlegg, hvor en kan invitere til uhøytidelig familiekonkurranse, eller lasertag for ungdommen. Det er ikke noe rart at vi synes Vestfold er det perfekte stedet å bo, vokse opp og få lov til å besøke, smiler hun.

Verdens Ende er et vakkert turmål.
Foto: Didrick Stenersen / Visit Vestfold.

Hverdagslykke på boks

– Det å kjenne barnas oppslukende fascinasjon når kulturen kryper under huden med klassiske opplevelsesforestillinger på Midtåsen Barnefestival eller ta del i Minifjorden, er sommeropplevelser som sitter for barn og voksne, mener Ellen.
– Vestfold-sommerne har fortsatt og gått i arv til nye familiemedlemmer. Nå med større bevegelsesradius enn i barndommen. Er det noe jeg virkelig har lært å sette pris på, er det de mange kyst- og turstier som bukter seg gjennom skogkledde områder, langs svaberg og strender hvor blikket kan finne ro mot horisonten. Båttur i skjærgården med stopp for øy-oppdagelser på Svenner, Bolærne eller det bilfrie samfunnet på Veierland. Det er rett og slett hverdagslykke på boks!

Fra tursko til høye hæler

– Det å bo et sted hvor det er så kort vei mellom tursko og høye hæler, er magisk. Å kunne toppe en lengre tur langs kyststien med fersk sjømat servert langs bryggekanten, for deretter å kjenne kulturpulsen i sommernatten med gode venner. Da er det sommer!

Konsertsommer i Tønsberg

Sommeren 2020 vil kulturpulsen fortsette å slå sterkt, med kjente artister som byr på store opplevelser i tråd med gjeldende smitteverntiltak. Her kommer det stadig tilsig av nye kulturelle godbiter, og det gjelder å følge med for å holde seg oppdatert.
– Det vi kan love, er at kulturflommen blir sterk også i år. For hør bare her: I Tønsberg kan du oppleve Trine Rein, Rein Alexander, Åge Sten Nilsen, Carina Dahl, Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes, Hanne Sørvaag, Hans-Erik Huseby, Paal Flaata og Det Betales, for å nevne noen. Det blir møter med Queen, The Beatles, Erik Bye, Elvis, Taube og Vreeswijk.

Sandefjord har mange shoppingmuligheter. Foto: Simen Sørhaug.

Konsertsommer i Sandefjord

I nabobyen Sandefjord venter klassiske toner på byens tak, Midtåsen, når foreningen Kulturelt initiativ starter opp med Måneskinnssonaten, Midtåsen Barnefestival, kafekonserter og klassiske godbiter. Klassiske toner som berører, serveres også av Fjord Classics og deres 7 konserter over 4 dager under temaet Nær. I Sandefjords triveligste hage, Kurbadhagen, varter Edvard Gran & Co opp med nasjonale artister i særklasse.
– Hit kommer ingen ringere enn Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Bjørnov og Jo Nesbø for å dele sine musikalske perler, og det blir mer. I Bakgården er Trygve Skaug og Louis Jacoby blant dem som inviterer til en kveld med musikalske perler.

Show og hotell

I byens storstue Scandic Park Hotel inviteres det til sommershowet «Bettanita» med ingen ringere enn de to nestorene Anita Skorgan og Elisabeth Andreassen på scenen.
– Sommer er natur, det er kultur, det er de gode matopplevelsene, smaken av søte jordbær og de lange, lyse sommernettene du aldri vil skal ta slutt. For å utnytte dem til fulle har jeg sett fordelen av å ta inn på hotell i eget område. Det å innta ferdig oppredde senger etter konserten, få frokosten servert, bruke noen timer på shopping og finne en hyggelig kafe eller finne nye turområder å utforske – det gir jo sydenfølelsen og er en sommerlykke jeg kan leve lenge på, avslutter Ellen Larsen.