Ny reiselivsforening i Åsgårdstrand

Dag N. Kristoffersen er nyvalgt leder i Åsgårdstrand Reiselivsforening.

Etter over hundre år med turisme har Åsgårdstrand
endelig fått sin egen reiselivsforening.

 

Tekst: Vegar Johansen Foto: Privat

 

Åsgårdstrand har i mange generasjoner vært et populært ferie- og badested. Folk fra hele landet har reist til den idylliske småbyen for å nyte sol, sjø og vakre omgivelser.

Også mange kunstnere har slått seg ned her, blant dem Edvard Munch. Det er ikke uten grunn at Åsgårdstrand blir kalt kunstnerbyen.

 

Brenner for hjemstedet

Til tross for de mange besøkende har byen aldri hatt en dedikert reiselivsforening. Det endret seg 8. januar. Da ble nemlig Åsgårdstrand Reiselivsforening stiftet.

I spissen for foreningen står nyvalgt leder Dag N. Kristoffersen. Den profilerte 61-åringen er født og oppvokst i Åsgårdstrand og brenner for hjembyen.

 

Tre viktige oppgaver

Dag N. Kristoffersen trekker frem tre oppgaver som er særlig viktige:

– For det første ønsker vi å lage en oversikt over alt som skjer her i byen både digitalt og på papir. Det er en stor bredde av aktiviteter, men liten felles formidling av hva som skjer. Dette er noe vi håper å få på plass allerede til sommeren.

– For det andre vil vi, sammen med velforeningen, være en pådriver for god byutvikling. Målet er å skape bedre rammer og vilkår for reiselivsbedrifter, serveringssteder, kunstnere og kulturarbeidere. Vi ønsker blant annet å være et høringsorgan opp mot kommune og fylke.

– Sist, men ikke minst, vil vi skape en felles arena for bedrifter og aktører innenfor reiseliv – og være et møtested for alle som er opptatt av Åsgårdstrand som reiselivsmål.

 

Mer attraktivt

Selv om Åsgårdstrand allerede tiltrekker seg mange turister tror Dag N. Kristoffersen at det vil komme enda flere i årene som kommer.

– Med klimaendringer og rekordhøye temperaturer rundt Middelhavet vil hele Oslofjordområdet bli mer attraktivt i sommermånedene, forklarer han.

Kristoffersen tror særlig kunst og opplevelsesbasert turisme vil bli viktig og trekker  frem Edvard Munchs tilknytning til Åsgårdstrand som sentralt.

– Det er helt klart rom for å styrke formidlingen av Munch. Det var jo her han malte flere av sine mest kjente motiver, sier han.

 

God mottakelse

Kristoffersen forteller at Åsgårdstrand Reiselivs­forening har blitt godt mottatt lokalt.

Han håper alle byens innbyggere vil være med å løfte frem Åsgårdstrand som reiselivsmål.

– Våre attraksjoner, kvaliteter og verdier fortjener et bredt publikum. Vi ønsker å gi de som besøker oss enda bedre og flere opplevelser. Kort sagt vil vi gjøre Åsgårdstrand, som allerede er et uvanlig flott sted, enda bedre, avslutter den nybakte lederen. ]