Hva med en hyggelig hotellweekend Åsgårdstrand?

Grand Hotel Åsgårdstrand ligger nydelig til nede ved fjorden i denne lille, koselige Vestfoldbyen. Fra å være et rent kurs- og konferansehotell, satser hotelleier Morten Christensen nå også på arrangementer for lokalbefolkningen og på spennende weekend-tilbud for oss som bor på begge sider av Oslofjorden.’

Tekst: Johan B. Johnsen

Det er travelt i den lune og koselige resepsjonen på Grand Hotel Åsgårdstrand da jeg ankommer en regntung dag i mai. Betjeningen har det travelt med å få sjekket ut en rekke gjester som tydeligvis har tilbrakt én eller flere dager på seminar her.

– Jeg hadde så lyst til å eie et Grand Hotel
– Jeg kjøpte hotellet høsten 2017, forteller hotelldirektør Morten Christensen i Unike Hoteller kjeden, da jeg får praiet ham. – Den gang var det et rent kurs- og konferansehotell i Thon-kjeden. Derfor ble ikke hotellet brukt av innbyggerne i Åsgårdstrand; her var det ikke noe tilbud til dem, heller.

– Det ønsket jeg å forandre, fortsetter han. – Jeg ville at alle i Åsgårdstrand skulle føle at dette var «deres» hotell. Derfor gikk vi inn med stor entusiasme og begynte å pusse det opp. For interiørmessig var hotellet veldig sterilt, med hvitmalte vegger over alt. Hotellet manglet rett og slett personlighet og passion. Det virket faktisk litt glemt …

Christensen fant ut at hotellet het Grand Hotel for lenge siden.

– Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget det, for jeg har alltid hatt lyst til å eie et Grand Hotel, smiler han. – Så jeg ga hotellet sitt gamle navn tilbake, og døpte det Grand Hotel Åsgårdstrand.

Bryggerestauranten ble svært populær da den åpnet i fjor. I år fikk den også tak. Foto: Unike Hoteller.

«Blir det noen bryggerestaurant?»

Mens de pusset opp for fullt og tilførte hotellet nye farger og ny personlighet, inviterte Christensen inn åsgård­strandingene til et møte.
– Dette skjedde bare en måneds tid etter at vi hadde overtatt, og lokalbefolkningen stilte velvillig opp, sier han. – Jeg fortalte dem hvilke planer vi hadde med hotellet; at jeg ville at hotellet skulle få tilbake sin naturlige plass her i byen. At vi ville ha arrangementer som var tilrettelagt for dem. Alt for at hotellet skulle bli deres storstue i Åsgårdstrand.

– De lyttet høflig, men da jeg ba om tilbakemeldinger, kom det unisont: «Hva skjer nede på brygga?» De virket ikke særlig opptatt av oppussingen eller planene våre med hotellet, ler han. – Hotellet eier et område på bryggene like nedenfor her, og der hadde det vært en restaurant tidligere. Nå ville de vite om jeg hadde tenkt å bygge denne opp igjen. «Oi, vi får nok gjøre noe med dette, da», tenkte jeg.

Dermed begynte Christensen & co. å prosjektere og innhente byggetillatelser for at bryggerestauranten raskt skulle gjenoppstå. Allerede et halvt år senere var første byggetrinn ferdig, og restauranten åpnet tidsnok til sommersesongen 2018.

– Restauranten bar jo preg av at dette hadde skjedd i rekordfart, men det var også meningen, påpeker Christensen. – Vi ønsket å høste erfaringer fra den første sesongen, før vi bestemte oss for hva som skulle være neste trinn. Bryggerestauranten ble svært populær. Men den var uten tak, så vi måtte stenge når det begynte å regne og sende betjeningen hjem. Men om sommeren skjer jo værforandring fort, så plutselig kunne det skinne opp igjen. Da stod jeg oppe på hotellet og så at folk kom tilbake. Vi kunne ikke få tilbakekalt betjeningen, så restauranten var fortsatt stengt. Dermed gikk gjestene slukøret og skuffet derfra. Det var vondt å se på, så da bestemte jeg meg for å bygge inn restauranten.

– Jeg ville at alle i Åsgårdstrand skulle føle at dette var «deres» hotell, sier Morten Christensen. Foto: Unike Hoteller.

Den nye bryggerestauranten stod ferdig til Åsgårdstrand-dagene i begynnelsen av juni i år. Taket er på plass, med sitteplasser også der oppe. Så nå er det plasser for 200 personer der nede. Christensen går også med planer å holde bryggerestauranten åpen etter sommersesongens slutt.
– Vi får veldig mange forespørsler fra folk som vil feire bryllup og jubileer på bryggerestauranten, smiler han. – Så du skal ikke se bort i fra at vi kommer til å fortsette med arrangementer der utover høsten og vinteren, for eksempel med lutefiskkvelder og julebord.
Også hotellet har fått et nytt liv og er blitt populært hos åsgårdstrandingene.
– Så snart jeg hadde overtatt hotellet, begynte vi å markedsføre arrangementer tilrettelagt for lokal­befolkningen. Vi laget Wine makers dinner, søndagsbuffeter, konfirmasjonsmenyer osv. Og det har gitt resultater: Nå bruker lokalbefolkningen hotellet som aldri før.

Mange spennende opplevelser for tilreisende weekend-gjester

– Vi satser nå også på å få gjester som ikke bor i Åsgårdstrand, fremholder Christensen. – Vi ønsker helgetrafikk fra dere som ikke bor for langt unna, på begge sider av Oslofjorden, og som ønsker en hyggelig og koselig mini-ferie. For dere arrangerer vi ulike «hotellpakker», som for eksempel romantisk weekend. Da står roser og avkjølt champagne klar når du kommer inn på rommet, og i den eksklusive restauranten vår serveres du en utsøkt fem-retters meny på kvelden. Eller kanskje passer en «Med venner på tur»-weekend bedre? Hvor champagnen og rosene er byttet ut med sjokolade og rødvin. Eller hva med en helg som er fokusert på velvære? Eller kanskje heller en friskus-pakke hvis du er ekstra sprek? Alle disse hotellpakkene arrangerer vi hver bidige helg, og stadig nye kommer: Siden Åsgårdstrand er en badeby, så kan det for eksempel godt hende at vi til vinteren arrangerer et opplegg hvor isbad og badstu inngår.

– Så bare ta kontakt med oss. Da får du vite mer om hotellpakkene våre, oppfordrer Morten Christensen.