– Hos Nobel Café satser vi på god mat og rause porsjone

For over et halvt år siden åpnet Nobel Café i den flotte bankbygningen på Vincent Buddes plass. Det har virkelig vært en suksess.

– Da vi startet opp, var vi svært spente på hvordan dette skulle gå, innrømmer daglig leder Mette Grobstok Andersen. – Vi hadde jo lang erfaring fra kafeen vår på Alby, hvor folk kom innom for å få seg en kaffekopp eller spise lunsj. Men det å drive kafé midt i Moss sentrum, med lengre åpnings­tider og utelivet som er her, var helt nytt for oss.

– Jeg var veldig glad i Cafe Norden i København. Så jeg har ønsket å skape en lignende atmosfære her hos Nobel.

– Vi finner helt sikkert et ledig bord til deg, lover Mette Grobstok Andersen hos Nobel Café.

Vi finner alltid et ledig bord til deg

Tydeligvis har det gått svært bra. Faktisk så godt at det går rykter om at det alltid er fullt på Nobel Café.

– Men det er helt feil, slår Mette fast. – Det hender nok at det kan være litt trangt om plassen her i det verste rushet ved lunsjtider, men åpningstidene våre er jo mye lengre enn det. Enkelte dager holder vi også åpent utover kvelden. Så det er bare å komme innom: Vi finner helt sikkert et ledig bord til deg. 

Den ærverdige Bankgården er fredet, og har en lang og interessant historie. Nå huser det byens mest elegante kafé.

Kafé med kontinentalt preg

Et kafébesøk hos Nobel, med den lekre innredningen og de store vinduene ut mot gaten, gir deg en skikkelig kontinental følelse.

– Jeg var veldig glad i Cafe Norden i København. Så jeg har ønsket å skape en lignende atmosfære her hos Nobel. Med god mat, rause porsjoner, pene lokaler og høyt under taket, forteller Mette.

Kokker fra Hotel Bristol

Når det gjelder menyen her, kan du velge imellom et vell av spennende og smakfulle småretter. Nobel har også et imponerende utvalg av drikkevarer, både med og uten alkohol.

– Vi får mye skryt for maten vår, og vi skifter menyen flere ganger i året, fastslår Mette. – De dyktige kokkene våre har bakgrunn fra Hotel Bristol i Oslo, men vi klarte for flere år siden å lokke dem hit til oss.

Konserter i bakgården

I forbindelse med den kulturelle pubrunden i april, holdt Ginger Jazz konsert i lokalene til Nobel. 

– I den romslige bakgården vår vil vi nå etter hvert tilby både konserter og mindre arrangementer flere ganger i måneden, sier Mette. – På Alby hadde vi et eget jazzhusband. De sier at de ser frem til å få spille her på Nobel, også. Så både de og jentebandet Ginger Jazz vil etter hvert bytte på å ha konserter hos oss. Vi vil gjerne ha litt liv og røre her på kveldstid.

Selv om Nobel først og fremst satser på drop in gjester, kan du også bestille bord på forhånd. Dette gjelder spesielt hvis du vil oppleve deres variant av en skikkelig engelsk afternoon-tea.

– Da må du bestille dagen i forveien, sier hun. – Når du da kommer hit, får du et stettefat med fine canapeer, scones med ostekrem og hjemmelaget marmelade, og petit fours, med følge av en god kopp te. I tillegg kan du bestille britisk musserende vin og annen drikke.

– Vi kan også reservere deler av lokalene våre til større grupper. Bare kom med ønsket ditt, så finner vi en løsning, smiler Mette Grobstok Andersen.