– Vi vil sette Horten på strikkekartet

Garnbutikken FlittigLise er nærmest som en institusjon å regne i Horten. Nå har butikken fått nye eiere. Og ambisjonene er store.

– Da vi så at denne butikken skulle selges måtte vi bare slå til, forteller de nybakte butikkeierne Hanne Onsvåg og Cecilie Cappelen Grandt.

Damene, fra henholdsvis Holmestrand og Nøtterøy, er travelt opptatt i butikken da Ferrytales stikker innom.
– Det er mye nytt å sette seg inn i og mye som skal på plass, forteller Onsvåg.

Hun har bakgrunn fra byggebransjen. Partner Cecilie Cappelen Grandt er utdannet grafisk designer. Hun har imidlertid jobbet i garnbutikk tidligere.

FlittigLise holder til i trivelige lokaler i Apotekergata i Horten.. Foto: Vegar Johansen.
Hanne og Cecilie. Foto: Vegar Johansen.

En annerledes garnbutikk
At dette er damer som trives med mange jern i ilden er det lite tvil om. I tillegg til å overta garnbutikk står Hanne midt i en flytte-prosess mens Cecilie akkurat har giftet seg.
Sammen skal de nå videreføre den tradisjonsrike butikken i Apotekergata med røtter tilbake til 1970-tallet.

– Målet er å skape en litt annerledes garnbutikk. Vi skal ha fokus på miljø og kvalitet. Gjenbruk er veldig viktig for oss, forteller Hanne Onsvåg.

– Vi ønsker også å samarbeide med andre næringsdrivende her i byen og på den måten bidra til å skape litt liv, røre og positive synergier i Horten, sier Cecilie Cappelen Grandt.

Duoen ønsker å satse på netthandel etterhvert. Arbeidet med 
å omprofilere butikken er også godt i gang.

Når det gjelder helt konkrete planer er damene imidlertid mer hemmelighetsfulle. Et par ting kan de likevel avsløre.

Hortengenser
– Vi ønsker å avholde en designkonkurranse for å utvikle en egen Horten-genser. Det synes vi virkelig er på tide. Konkurransen vil avholdes i samarbeid med Horten kommune og deltakerne vil få prosenter på garn her i butikken, sier Onsvåg og Cappelen Grandt.

Egen merkevare
– I tillegg planlegger vi å utvikle en egen merkevare med navn Vaagrand. Her vil fokuset være garn og interiørprodukter med en miljøvennlig og bærekraftig profil, forteller damene engasjert.

– Vi har mange spennende planer fremover og har stor tro på at dette skal bli veldig bra. Målet er å sette Horten på strikkekartet, avslutter Hanne Onsvåg og Cecilie Cappelen Grandt.

"Målet er å sette Horten på strikkekartet."

Hanne og Cecilie.