NOEN NYE OG NOEN SAKRALE JULETONER

I Moss kirke er det konserter i hele desember. Vi har fått musikkgeneral Tor Sørby til å trekke frem noen skatter du ikke må gå glipp av.

Natt i desember med Knut Reiersrud og Iver Kleive

– Dette er en kanonsuksess som de har holdt på med i årevis og reiser worldwide på turné med. Dette er noe av kremen av det vi har hatt hos oss. Det er helt vanvittige greier. Så dette bør dere få med dere, sier Tor Sørby, som er selveste arrangementsgeneralen for kvalitetskonsertene på Arena og i Moss kirke.

– Konserten består av rått gitarspill av Reiersrud, mest kjent som bluesgitarist, men behersker alt. Enormt trøkk. Iver Kleive fyller jo kirken alene når han har orgelkonserter. De har klart å lage en folkelig tilnærming til salmer, folketoner og orgelspill som står i en særstilling. Det er så mektig, og Jeg tror sikker på dette går rett i fletta på selv de som er litt skeptiske til kirken og orgelmusikk.
4.12 Moss kirke kl. 19.00

Foto: Morten Krogvold

Sinikka Langeland og Kåre Nordstoga

Folkemusikeren og komponisten Sinikka Lange- land spiller sammen med organist Kåre Nordstoga på selve St. Nikolas-dagen. Sinikka spiller på det finske nasjonalinstrumentet kantele, men er også kjent for runesang og kveding. Begge er internasjonale størrelser i musikklivet.
– Hun spiller på strengeinstrumenter som nesten ingen har sett før. Vi har gjort slippkonserter på nesten alle hennes album og jeg tenker det er noe av det fineste vi har hatt som prosjekter her i kirken

Musikken har slik en egen signatur. Hun går inne i Finnskogen og kommer ut med dette magiske stoffet sitt. De fleste av prosjektene gjør hun sammen med improviserende jazzmusikere, mens dette er en konsert med juletoner. Men her får du en kvalitet på julemusikken som er litt mer enn Jingle bells. Jeg synes det er utrolig fint.
Velkommen til en litt annerledes julekonsert med to norske musikkbautaer!
6.12, Moss kirke kl. 19.30

Foto: Moss Avis

Juleoriatoriet av Bach med Moss kammerkor og Barokkanerne
– Moss kammerkor har øvelser i kirken her hver torsdag. Så dette er liksom vårt eget kor. Koret har hevdet seg bra i flere korkonkurranser, både i Norge og i utlandet og har en rekke store klas- siske verk og kormusikk fra ulike stilperioder og kulturer på repertoaret. Denne søndagen fremføres Juleoratoriet del 1. og 2, samt Singet dem Herrn. 11.12, Moss kirke kl. 18.00

Foto: Moss avis

Luciakonsert med barnekorene

– Dette blir en herlig og stemningsfull konsert med hele tre barnekor. Når barnekorene fra Moss kirke, Rygge kirke, og Jeløy kirke synger Lucia sangen skal det mye til for ikke å bli rørt eller å ikke komme i god førjulsstemning.

Her bør du møte opp i god tid, for her er det fare for at det blir fullt, advarer Tor.
13.12, Moss kirke kl. 07.00

Gode drops i 2023

– I februar starter vi et nytt konsept som
vi kaller Mellomrommet. Der inviterer
vi diverse kunstnere og artister til å programmere en helaften. Her skal
vi utforske det som skjer i skjærings-
punktet mellom ulike kunstarter og
verbal formidling. Det begynner lørdag 4. februar med fotograf Morten Krogvold. Han blir med å programmere en helaften der musikk blir viktig, men der det også blir samtaler, formidling og hans bilder som vil belyse et samlende tema for kvelden. 09.-11.02 blir det Kryssover jazzfest med et vanvittig program som lages i samarbeid med House of Foundation, Moss kulturhus, Moss bluesklubb og Moss jazz klubb og Arena. Jeg kan ikke røpe så mye ennå, men jeg garanterer det blir vanvittig bra og veldig spennende.

Moss kirke:
26.11 kl. 21.00: Julenatt - Wenche Myhre, Jørn Hoel og Emil Solli-Tangen

03.12 kl.15.00: Krapfoss hornorkester

19.12 kl. 19.00: Vocalis

20.12 kl. 18.00: Julegaven - Trine Rein

Jeløy kirke:
07.12 kl. 19.00: Jul med Solistkoret
09.12 kl. 19.00: Moss big band

11.12 kl. 16.30: Stille natt, hellige natt - Rune Larsen, Alexander Rybak og
Hans Marius Hoff Mittet

18.12 kl. 16.30: Vi synger julen inn med Jeløy kirkes barnekor og ungdomskor, Moss korforening

22.12 kl. 18.00: Ringer inn - Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet