Velkommen til det gode liv!

Lista, en lekeplass for store og små. Du befinner deg nå
i et aktivitetseldorado innen de fleste interessefelt, fra fuglekikking på Lista fyr til vannsport aktiviteter som får adrenalinet opp, historisk sightseing eller et glimt av amerikanske tradisjoner, flotte fot- og sykkelturer og milevis av langstrakte strender, her er noe for enhver smak!

Vær, Action, Farsund

Kjenner du ikke til Farsund og Lista må du peile deg helt ned der sør møter vest, området er en meteorologisk yndling,
på værmeldinger vil du ofte se bilder av været på Lista og et fantastisk lys som enkelt sagt: fortjener best å oppleves! De langstrakte strendene på den ene siden tilbyr aktiviteter på det åpne hav som surfing, kite og vindsurfing, på den andre siden har du fjordene som tilbyr flotte kajakkopplevel- ser, Stand Up Paddle, fri-dykking, fisketurer mm. På grunn av den unike beliggenheten ut mot havet og vest, får akkurat dette området i Sør Norge gode forhold for vannsport og aktiviteter hele året. Et kaldt sjøbad kan for eksempel følges opp med en varm sauna i Badehuset som ligger i Farsund.

Å se ørn eller en stor fugleflokk fly over kajakken eller en sel som kommer å hilser på er naturopplevelser du kan være så heldig å få her ute.

Spennende (kul)turlandskap

Om du er ute etter “å gå-tur med mening” bør du ta turen inn i kulturlandskapet ved helleristingene på Penne og et be- søk til Nordberg fort. Andre ikoniske tur-mål for mange er å gå fra strand til strand, kyststiene er merket langs hele kysten i tilegg til sykkelvei.

2023-001 Visit Farsund Annonse-04-3

En tur i Lista landskapet er et høydepunkt for mange besøkende, kort eller lang turer, tur-tilbudene

er tilrettelagt for å kunne oppleve det utrolige landskapet Lista-området byr på. Den ikoniske kjøreturen “route 8” kan du heller ikke være foruten fra Farsund til Lista fyr og rundt, stopp underveis på de mest kjente stedene og ta inn det herlige landskapet!

Et lite stykke Amerika

Sørg for å ta et pitt-stopp i den Amrikanske inspirerte byen Vanse, på Brooklyn Square (ja det heter faktisk det her) finnes en amerikansk butikk, Trunken, som er verdt et besøk og en klassisk 50-talls diner med servitører i tidsriktig dresskode som serverer donuts. I juni kan du oppleve American festival med underholdning, parader og god mat.

2023-001 Visit Farsund Annonse-04-4

Idyll på sørlandet

Er du klar for en helt uvanlig overnattingsopplevelse bør du sjekke inn på Lista fyr og ta turen opp i lykta. Lista fyr har også cafe, turistkontor, kunstutstillinger og en fuglestasjon med guidet fuglekikking og fuglemerking (anbefales), det er også mulig å leie el og vanlig sykkel og cruise videre på kyststien til neste fyr, Varnes fyr, her finnes gode fiske- muligheter og flott utsikt innover Fedafjorden mot Flekke- fjord. Eller, dra i motsatt retning for å oppleve sørlandsidyll på sitt beste på Lomsesanden og Loshavn, hvor det blant annet er mulig å overnatte i glamping-telt, campe, bade, bli med på vindsurfe-kurs og spille beachvolley på den kritthvite sandstranden. På sommerkveldene nytes sol- nedgangen best i et av de mange lune lommene i sand- dynene du finner her i området, eller fra et av de mange utkikkspunktene som Lista har å by på.

I Farsund og Lista kan du være aktiv fra soloppgang til solnedgang, himmel møter hav, tempoet styrer du selv, aktivitetene er det rikelig av!

Velkommen til det gode liv i Farsund!